zwemvereniging noordkop

Schoonspringen is een watersport waarbij zo mooi mogelijk vanaf een plank of platform in het water moet worden gesprongen. Hierbij kunnen (combinaties van) salto's en schroeven worden gemaakt. Bij de afdeling ZV Noordkop springen veel jonge springers, meiden en jongens in de leeftijd van 5 tot 14 jaar. Plezier in het sporten is voor ons heel erg belangrijk, maar met plezier alleen leer je niet goed schoonspringen..

Om goed te kunnen leren schoonspringen is een kwestie van veel trainen, met een zo goed mogelijk aanbod aan lesstof en trainingsmogelijkheden. Buiten dat we trainen in "het Heersdiep" trainen we ook in de zaal. Deze training is er om de kracht en lenigheid te trainen. Hierdoor zullen de sprongen in  het zwembad makkelijker en sneller worden aangeleerd.

Omdat schoonspringen een relatief kleine sport is in Nederland zoeken wij de samenwerking op met andere verenigingen, samen weet je veel meer dan alleen. Een van die samenwerkingen is die met De Dolfijn te Amsterdam. Doel van samenwerken is dat de schoonspringers de juiste sprongen en technieken aanleren die nu gelden. Regelmatig worden er video-opnames gemaakt van trainingen en deze door andere trainers in het beoordeeld, en daar waar nodig aanwijzingen worden gegeven om sprongen te verbeteren.

Onze trainers volgen regelmatig bijscholingen om de kennis op peil te houden en de trainerslicentie.

 

ZV Noordkop schoonspringen                                         ZV Noordkop waterpolo